fbpx

Храни за дълготрайна младост

Най-добрите хранителни продукти, стимулиращи здравето и запазването на младостта на кожата

378

Искаме да сме винаги млади, нали! Мечтата на повечето жени е да изглеждат перфектно, независимо дали са на зряла възраст. Някои храни имат свойството да помагат в подмладяването и забавянето на процесите на стареене благодарение на антиоксидантите си.

Кои храни да ядем, за да свалим някоя и друга година от лицето си?

Киви

Кивито е много богато на витамин С, може би един от най-богатите на този антиоксидант плод. Той помага за производството на колаген, изглаждащ бръчките и придаващ еластичност на кожата.

Ягоди

Ягодите са едни от най-богатите на витамин С горски плодове. Те съдържат още флавоноиди – антиоксиданти, борещи се със свободните радикали в кожата и тялото изобщо.

Черупчести мекотели

Те са особено богати на цинк, а този минерал е основен за предпазването на кожните клетки от увреждания и възрастови изменения. Цинкът е особено полезен и в подсилването на имунната система.

Гъби

Гъбите съдържат селен, който е важен минерал за предпазването на кожата от стареене. Яжте редовно гъби и ще подхраните кожата в дълбочина, което ще изглади фините линии и бръчките.

Зеленолистни зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци са източник на зеаксантин, който представлява силна защита на кожните клетки от увреждания. Той играе роля и в хидратацията на кожата и поддържането ѝ в здравословно състояние.

Жълти чушки

Жълтите чушки са изключително богати на витамин С. Освен че този витамин е мощен антиоксидант, той дава тласък и на имунната система.

Домати

В доматите се намират големи количества ликопен, който е естествен заместител на слънцезащитните продукти. Той предпазва от UV-лъчите, причиняващи стареене на кожата.

Източник: az-jenata.bg

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори