Група маскирани полицаи пребили 100 роми в село Каменар след изнасилването във Варна

Група мотористи с маски са нанесли побой над 100 роми от село Каменар, съобщи кметът на селото Светослав Райков. По негови думи нападателите не са познати на местните.

Кметът твърди, че има пострадали хора. Според него те са полицаи. Потърпевшите твърдят че маскираните полицаи са пристигнали около 13:00 ч. с бус и мотори и са започнали да удрят наред, включително жени и деца без да дадат обяснение за причините за агресията.

От ОД на МВР във Варна категорично отричат. Кметът на селото Светослав Райков изтъкна, че пред една от къщите е имало камера и инцидентът е заснет. Много от хората в махалата са снимали с телефоните си инцидента. Райков ще иска пълно разследване.

Екип на Спешна помощ се е отзовал на сигнал за побой в Каменар, подаден на тел. 112. Междувременно за около час жителите на махалата са били блокирали входа на селото, въоръжени с колове, железа и камъни.

Благодарение на намесата на органите на реда не се стигна до ескалация на напрежението.

Според жителите на Каменар те не са предизвикали с нищо нападателите и дори след като са изпълнили заповедите им да легнат на земята, са били ритани и удряни.

Положението се нормализира около 15:40 часа. Запознати допускат, че нападението има връзка с бруталното изнасилване на жена тази сутрин в центъра на Варна.

Хората в Каменар предполагат, че извършителят е бил ром и се провежда “профилактична акция” не само в Каменар, но и в ромските махали в “Аспарухово” и в “Мацуда” и до стария хлебозавод.

Източник: Novini.bg

 

Може да харесате и