Гордост! Българин подписа с хокейния гигант „Ню Йорк Рейнджърс“

Вратарят Александър Георгиев е роден в Русе, но живее в Москва

Вратарят на младежкия национален отбор на Русия по хокей Александър Георгиев, който е с българско гражданство, сключи договор с клуба от Националната хокейна лига „Ню Йорк Рейнджърс“.

Той ще набира опит зад гърба на Хенрик Лункдквист и Онджей Павелец, но по-голямата част от сезона вероятно ще бъде в „Хартфорд Улвс“ – филиала на „Рейнджърс“, в който отборът обиграва талантите си в паралелна Лига.

Новината за подписването на договора дойде неочаквано, тъй като младият вратар не беше избран в драфта от нито един отбор.

„Ню Йорк Рейнджърс“ обаче го взе за три сезона, като той ще получи $793 хиляди на сезон, а от бонуси хокеистът може да вземе още $132 хиляди.

Александър Георгиев стана световен вицешампион при младежите със Сборная през миналата година.

21-годишният хокеист е с българско гражданство, но от малък живее в Русия.

Георгиев е един от най-интересните млади вратари в Русия, като това се отнася както до игровата му характеристика, така и до съдбата му, пише Газета.Ру.

Роден е в град Русе в смесено българо-руско семейство, но от едногодишна възраст живее в Москва, където и започва да тренира хокей.

Първите си стъпки прави в хокейната школа „Пингвините“ в Москва, а 13-годишен преминава в „Химик“, Воскресенск, в който израства до Младежката хокейна лига. Като юноша играе във финландския ТПС (Турку).

Pin It on Pinterest

Share This
Close