fbpx

Фолкпевицата Николета: Приятелят ми ме държеше под ключ

225

Родена е на 21 май във Варна. Още от ученическите си години открива своята голяма любов – музиката, и започва да пее в различни заведения. Така тя трупа опит и богат репертоар. Младата певица е твърдо решена да намери своето място на попфолк сцената и затова през септември 2015-а се присъединява към звездното семейство на Diapason Records, където да гради професионална кариера. За първи път младата певица проговаря за скандалния си живот и за ужаса да живееш, затворена от мъж, когото обичаш.

– Ще ми разкажеш ли за твоята кариера. Как започна всичко?
– Мои колежки ме препоръчаха на продуцента ми Ненчо Касъмов и след среща в офиса на фирмата, договорните ни отношения бяха налице. Но мисля, че много по-трудно от подписването на договор е да се откроиш сред всички изпълнители и да се докажеш, понеже конкуренцията е голяма.

– Разкажи ми някаква история от детството ти?
– Като малка бях много дива и обичах да си играя с момчетата – строяхме къщички по дърветата, обожавах блъскащи се колички, тичане, гоненица… Изобщо бях много активно дете и всеки път, когато трябваше да се прибираме, моето име огласяше цялата Морска градина, защото аз не исках да си тръгвам и се криех от нашите.

– Коя е най-скъпата вещ, която притежаваш?
– Гребен, който е бил на прабаба ми. Тя е имала много красива, гъста коса. Дала го е на дъщеря си, тя пък на своята дъщеря и сега майка ми го подари на мен – като семейна реликва е.

– Най-големия бакшиш, който си взимала?
– (Смее се) Всички искат да знаят какви бакшиши взимат певиците и по-точно попфолк певиците. Ще ти отговоря така – получавала съм толкова, колкото съм заслужила.

– Имала ли си неприлични предложения в кариерата?
– Коя жена не е получавала? Някои са по-мили и културни, други са твърде провокативни и дори просташки на моменти. Предлагали са ми “романтична нощ”. Можеш сам да си представиш какво точно означава това. Оставям го на фантазията на читателите. Сигурна съм, че сценариите им ще са подходящи.

– Коя е най-дългата ти връзка?
– Около 2 години. Това брои ли се за дълга връзка? В момента не съм обвързана, фокусирала съм се върху кариерата си.

– Защо се раздели с последния си приятел?
– Това е много личен въпрос, а аз искам хората да ме познават с музиката, която правя, не с личния ми живот. В началото всичко беше прекрасно. Няколко месеца след като заживяхме заедно, гаджето ми обаче се промени – започна да ме ревнува от приятелите ми, от работата ми, от всички. Не ми позволяваше да излизам без него, понякога ме заключваше вкъщи, взимаше ми телефона. Аз обаче не съм жена, на която мъжът може да слага окови, а като усетих, че е способен и да ми посегне, реших да сложа край на тази драма. Никоя жена не трябва да търпи подобно отношение. В една връзка най-важното е да има доверие и уважение. И най-вече свобода. Започнат ли тези неща да се губят, да има забрани и ограничения, значи не сме един за друг и не виждам бъдеще с такъв човек. Надявам се животът да ме срещне с човек като мен – неограничен, широко скроен за всякакви лудости.

– Можеш ли да бъдеш купена и на каква цена?
– Колко предлагаш? Не, шегувам се. Казват, че всеки човек има цена. Аз обаче съм категорична – не мога да бъда купена.

– Кое е най-грозното нещо, което си чула за себе си?
– Истината е, че съм чувала, че съм лека жена, но май всички певици ни обвиняват в това. Гледам да не обръщам внимание на подобни думи. На попфолк изпълнителките им е лепнат този етикет от години и колкото и да доказваш, че си вадиш хляба с честен труд, хората не искат да повярват. Което е жалко…

– Претърпявала ли си пътни инциденти?
– Да, януари месец тази година преживях един инцидент. Точно тогава бяха големите снеговалежи и заледявания. Пътувах с приятели от Варна за Велико Търново. Не карах бързо, но пътната обстановка беше много тежка. В един момент колата поднесе, не успях веднага да я овладея, завъртяхме се, минахме в насрещната лента, колата се удари в едната мантинела, след това в другата и накрая спря сама. За щастие никой не пострада – в този момент нямаше никой в насрещната лента, иначе можеше да е фатално. Колата също беше невредима, което беше неочаквано, защото доста силно се ударихме.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори