fbpx

Фалира най-емблематичната дискотека в София?

2 143

Известният столичен чалга клуб БИАД е пред фалит и се очаква скоро да затвори врати. Единствената въпросителна е кога точно ще се случи това, твърди hotarena.net, без да се позовава на конкретен източник.

Едната вероятност е да е още в рамките на този месец. Другата юни точно след абитуриентските балове. Официално от клуба ще обявят, че затварят за ремонт. Но ремонт няма да има. Ако дискотеката отвори пак то със сигурност ще е с нов собственик.

Според различни източници БИАД се продава и усилено се търси нов собственик. Сегашният е Димитър Иванов. Въпреки, че е на ключово място точно в центъра на София и е със стара слава, клубът през последните години винаги е дишал прахта на конкуренцията.

В бранша се коментира, че една от причините за очаквания фалит е недалновидното управление на дискотеката. Повечето вечери тя е пълна, но нивото на клиентелата масово е ниския финансов таргет. Тези които избират БИАД за нощните си купони за хора, които са готови да платят по 20-30 лв сметки.

На този фон пък управата прави партитата с по трима изпълнители на вечер. Което е безумно от всякаква гледна точка. И като стил на певците и певиците, и като бизнес стратегия. Затова върви слух, че тези партитата са параван за пране.

На какво пране, можете да се досетите. Явно обаче пералнята е пред свършване и за това се търси ново бъдеще на култовия клуб, коментират в светските среди.

Още статии в тази категория