fbpx

Ето го и мотива за убийството на малката Дамла

8 177

Новината, че близка на убитата Дамла, пазена от полицаи, била прегледана снощи в Спешното отделение на болницата в Кърджали, преди да бъде арестувана, поражда главния въпрос за мотивите за страшното престъпление.

Освидетелстването от лекар се прави на лице, което трябва да бъде задържано. Така се прилага Законът за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

Медиците са категорични, че малката Дамла е била удушена, като някой е притискал устата и нослето ѝ с ръце.

Припомняме, че трагедията се разиграла вчера сутринта в апартамент в жилищен блок в центъра на Момчилград.

Безжизненото тяло на 7-годишно момиченце бе открито от майка му, която се прибрала от нощна смяна.

„До момента в практиката ни няма случай на извършител -мъж, който да удуши по този начин. Затова основната версия е, че Дамла е удушена от жена“, коментират психолози от МВР пред „Телеграф“.

Една от версиите е, че близък на семейството, или много близък роднина е удушил момиченцето. Не се изключва някой да е завидял на семейството на Садет, тъй като в малкия родопски град били познати с това, че не страдали от нужда на средства, пише изданието днес.

38-годишната Садет Муса живее в блок „Слава“ в центъра на Момчилград с малката си дъщеричка Дамла. Тя има по-голям син, който работи в чужбина.

Мъжът ѝ пък от години бил гурбетчия в Белгия и рядко си идвал в родината, разказаха съседи. Садет работела в завода за авточасти „Теклас-България“.

В събота срещу неделя 38-годишната жена била нощна смяна. Тъй като майка ѝ заминала за Турция при болната си сестра, оставила Дамла самичка вкъщи, като я заключила в апартамента.

Около 6:30 ч. Садет се прибрала и подала сигнал в полицията. Незабавно района около блока бил отцепен, както и входовете и изходите на града На ченгетата им направило силно впечатление, че вратата на жилището на 3-тия етаж в блока била отключена с ключ.

„Вътре нищо не беше докоснато, не е ровено, не беше разхвърляно, все едно някой просто се е прибрал вкъщи“, коментират униформените, цитирани от „Телеграф“.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори