fbpx

Елена Йончева: Борисов заблуждава българските избиратели по отношение на енергийните проекти, които са спрени по негова инициатива

1 238

Борисов заблуждава българските избиратели по отношение на енергийните проекти, които са спрени по негова инициатива, заяви във Варна депутатът от БСП Елена Йончева.

Тя уточни, че ставаме все по-силно енергийно зависими от Турция:

„България за 10 години се превърна не просто в турска провинция, но в бедна турска провинция. Ние сме на път да купуваме газ от Турция, електроенергия от Турция именно в резултат от прекратяването от правителството на Борисов на 3-те енергийни проекти в България – „Южен поток“, Бургас-Александруполис, и „Белене“, каза Йончева, предава БНР.

„Искам да ви напомня какво каза Борисов 2015 година пред Американската търговска камара. Той каза следното – „спрели сме 3 големи руски проекта“. Но нека погледнем какво каза неговият вицепремиер. Какво казва Румяна Бъчварова, вицепремиер – „нека не забравяме, че Бойко Борисов е премиерът, който спря 3 големи енергийни проекта: на газопровод, нефтопровод и ядрен проект“. И човекът, който ни лиши от 3-те проекта и ги изкара извън България, сега отново баламосва българския избирател“, добави тя.

Йончева отново обоснова напускането на парламента от левицата с липсата на публичен регистър на избирателите у нас и възможност за манипулация на изборните резултати.

Лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов съобщи, че на са номинирани 7 кандидати за евролистата. На първите 3 места са Елена Йончева, Сергей Станишев и Борислав Гуцанов.

Предложена е и Ирина Бокова, но тя още не е потвърдила участие.

Най-вероятно листата на БСП ще бъде одобрена в началото на април.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...