fbpx

Електрическите автомобили на VW ще използват батерии на Tesla

159

Electrify America – поделението на Volkswagen AG за изграждане на зарядна инфраструктура за бъдещата електрическа гама на компанията – е сключила споразумение с Tesla Motors да използва промишлени батерии Powerpack на повече от 100 от зарядните си станции. Целта на германците е да се подсигурят срещу дефицит на енергия в най-натоварените периоди.

Electrify America ще инсталира 210-киловатови батерии Tesla Powerpack с капацитет 350 кВтч. В тях ще се съхранява електроенергия, благодарение на която ще се избягва претоварване на мрежата и допълнителните разходи, свързани с това.

Конструкцията на акумулаторите Powerpack е модулна и позволява надграждане. Зарядните станции Electrify America са с мощност до 350 кВт и на теория позволяват зареждане на електромобил за 20 минути. За сравнение повечето бързи зарядни в момента са с мощност едва 50 кВт.

Новината за споразумението между Volkswagen и Tesla идва броени дни, след като Electrify America обяви, че спира временно зарядните си станции заради потенциални неизправности в оборудването за течно охлаждане на терминалите с мощност от 150 до 350 кВт. По първоначални данни проблемът се дължи на кабел с охлаждане на швейцарската компания Huber+Suhner, който може да предизвика късо съединение.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори