fbpx

Еднорози съществуват(Снимки)

Еднорозите, тези митични, вълшебни създания, описвани в преданията и легендите на много народи по цял свят, наистина съществуват.

Колкото и удивително да звучи, семейство фермери от Исландия е открило истински еднорог или поне нещо подобно, което се спотайвало сред тяхното собствено стадо овце.

Както всички знаем овцете или имат или нямат рога, като тези рога вървят винаги по два в комплект. Така мислели и Ерла Порей Олафсдотир и нейният съпруг, преди да открият, че един овен в стадото е различен.

Неговите два рога се били слели в един, като едва на върха се разделяли, загатвайки, че това всъщност са деформирани рогови образувания.

Така, рогата на овена отговаряли напълно на латинското значение на думата „еднорог“ — unicorn („uni един“ и „corn“ рог), пише местният сайт „Айсланд Монитор“. За да няма съмнение в това, собствениците му го нарекли Ейнхирнингур или „Еднорог“ на исландски.

Сайтът съобщава, че необикновеният овен, който се родил през миналата пролет, случайно бил забравен в планината в края на есента, когато всички останали овце се прибирали в обора, за да преживеят зимата. Точно на Коледа група фермери го забелязали на един скалист планински склон и се зачудили какво животно стои пред тях всъщност. Първоначално те го помислили за козел, поради слабото му тяло и интересната му физиономия, нетипична за овцете.

„Рогът така опъва муцуната му, че той винаги изглежда изненадан“, казва фермерката, докато разказва за уникалното тревопасно.

Ерла споделя, че Ейнхирнингур е интелигентно и спокойно животно с благ характер, но не става за разплод, тъй като е прекалено „кльощав“. Затова собствениците му планират да го оставят жив само до следващата пролет. Все пак животното може да отърве ножа, ако друг фермер поиска да го купи.

Изпращането му до зоологическата градина в Рейкявик се оказало невъзможно, поради стриктните правила и регулации за превозването на животни по пътищата.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x