Джошуа: Мачът с Пулев или Кличко ще е през ноември

Световният шампион на Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация Антъни Джошуа обяви, че най-реалистично е да се очаква следващият му мач да е в средата на ноември и затова ще започне тренировъчния си лагер през август.

Англичанинът призна, че не знае кой ще му е съперникът – Владимир Кличко или Кубрат Пулев, но това не може да му попречи на подготовката.

“Следващият ми мач ще е с Кличко или Пулев и бих казал, че ще се проведе в края на октомври, в средата на ноември или най-късно през декември. Мисля, че най-подходящо и най-реалистично е да говорим за средата на ноември, което означава, че ще започна тренировъчния лагер през август, за да имам три месеца подготовка преди срещата.

Странно е, че ще се готвя за мач, а не знам кой ще ми е съперникът, но има начини да тренираш по-общо. Например, важното ще е да си върна ритъма и бързината, защото те се губят, реакциите стават по-бавни и мога да се готвя в тази насока. Обръщам внимание на основните неща в тренировките и ще се постарая след това да изчистя някои по-дребни детайли”, обясни Джошуа по “Скай”.

По-вероятно е към момента Кличко и Джошуа да направят дългоочаквания реванш на мегасблъсъка си, а след това победителят ще направи задължителна защита на пояса на IBF срещу Кубрат Пулев.

Източник: Sportal.bg

 

Може да харесате и