Джейн Фонда на 80 г.: Сексът става по-добър с възрастта!

Звездата, която изглежда ослепително, признава, че е пълна с метал, но все още може да ходи на пилатес.

Седмици преди да навърши 80 години, Джейн Фонда изглежда блестящо и продължава да изненадва. Когато излезе на подиума на филмфеста във Венеция, за да вземе заедно с Робърт Редфорт “Златен лъв” за цялостно творчество, всички ахнаха – фигурата, стойката, кожата, излъчването бяха на жена в разцвета на силите си.

Вечната Амбър на Холивуд носи младостта в себе си. Тя е все така активна – продължава да се снима в киното и телевизията, пише книги, спортува и дава съвети за щастлив живот на хората от третата възраст. Представяйки последния си филм “Душите ни нощем” за двама съседи, които откриват късно любовта, Джейн Фонда призна, че с нетърпение очаквала секссцените с Робърт Редфорд.

“Живея заради секссцените с него, каза тя и добави: Той не ги обича, но пък целува невероятно.”

През 2015 г. тя обяви, че е била лудо влюбена в именития си колега, но между тях нищо не се случило. В миналото те са се снимали заедно в три прочути кинопродукции – “Преследване”, “Боси в парка” и “Електрическият ездач”.

Една от тайните на вечната младост на Джейн Фонда е нейният отказ да загърби сладостите на живота с напредването на възрастта. Когато бе на 74 години, звездата призна, че никога преди не е имала толкова пълноценен секс.

Прекрасната си фигура тя дължи на добри гени, но и на редовни физически упражнения през целия си живот. За това обаче има дял и тормозът на баща ѝ Хенри Фонда, който твърдял непрекъснато, че е дебела. “Признавам, че съм прибягвала до естетическа хирургия и не се гордея с това. През целия ми живот обаче са ме учили, че ако искам да съм обичана, трябва да съм красива и слаба”, признава звездата. Тя е напълно откровена и за всичко, през което е преминала – рак на гърдата, лошо зрение, сменени стави на таза и коляното. “В мен има повече метал, отколкото в бионична жена, но все още мога да ходя на пилатес”, добавя тя.

Джейн Сеймур Фонда се ражда на 21 декември 1937 г. в Ню Йорк. Тя е дъщеря на кинолегендата Хенри Фонда, станал световноизвестен с ролята си в “Гроздовете на гнева” и “Имало едно време на Запад”. Майка ѝ Франсис Форд Сеймур умира, когато Джейн е на 12 г. Франсис е приета в психиатрична клиника, където си прерязва гърлото през 1950 г. Дълго време причините за това остават неизвестни и много по-късно Джейн разбира, че майка ѝ е била жертва на сексуално насилие още от 8-годишна.

Самата Джейн Фонда също признава, че е била изнасилена като дете. Тя обаче никога не обявява самоличността на насилника. “Мислех, че грешката е моя”, казва актрисата.

С независим нрав, младата жена бързо се еманципира от семейната среда след смъртта на майка си и става манекенка, за да може да плаща курсовете си по актьорско майсторство. Киното я открива бързо и тя снима първия си филм през 1960 г. 4 години по-късно, докато е на снимачната площадка с Ален Делон, тя прави първата си съдбовна среща – с френския режисьор Роже Вадим, бивш съпруг на Брижит Бардо.

Джейн Фонда не устоява на чара му и двамата се женят през 1965 г. През 1968 г. Вадим ѝ предлага роля, която затвърждава статута ѝ на секс символ: Барбарела. Въпреки че оценките за филма са противоречиви, Фонда се среща със славата. По време на снимките тя разбира, че е бременна с първото си дете – Ванеса Вадим. Връзката ѝ с Роже обаче не е щастлива.

Актрисата трябва да преглъща непрестанните му изневери и неизтощимото му либидо. За да запази брака си, тъй като е влюбена до уши, тя не само се съгласява Вадим да спи с други жени, но не прави сцени, когато заварва някоя от любовниците му да закусва сутрин в дома им. Приема да участва в тройки с проститутки, които съпругът ѝ често организира. В това време кариерата ѝ се развива все по-възходящо.

През 1969 г. тя снима един от най-известните си филми – “Уморените коне ги убиват, нали” на Сидни Полак. Отдалечавайки се все повече от Роже Вадим, Фонда започва и бурната си обществена дейност. Тя се превръща в една от най-големите активистки на протестната вълна срещу войната във Виетнам.

От това време остава една снимка, заради която актрисата понася огромни критики. Тя е фотографирана в Ханой с каска върху оръдие, насочено срещу американските войници. “Платих много скъпо за тази снимка, все още съжалявам, че я направих. Ще отида в гроба с угризения заради нея”, казва звездата днес.

През 1972 г. тя слага най-после край на брака си с Роже Вадим и се жени отново година по-късно за сенатора демократ Том Хейдън. Двамата делят едни и същи политически възгледи и бракът им изглежда хармоничен, поне в началото. От него се раждат две деца – момче и момиче. Точно в този момент кариерата на звездата започва да се развива по странен начин.

Тя прави пауза с ролите в киното, за да се посвети на новата си страст – поредица от видеокасети за фитнес, които стават световен хит. Фонда се превръща в кралица на аеробиката. Хейдън обаче постепенно се уморява от неспирната ѝ активност и двойката се разделя след 16 години.

“Том не се примири с успеха и известността ми Караше ме да мисля, че всичко, което правя, няма никаква стойност”, спомня си дивата.

Междувременно Джейн Фонда вече е спечелила два оскара – един за филма “Клут” през 1972 г., където играе проститутка, и втори през 1979 г. за ролята на съпруга на ветеран от войната във Виетнам в “Завръщането”. Двамата с баща си Хенри се срещат на снимачната площадка в силно емоционалния и последен за него филм “Край златното езеро” през 1981 г.

В началото на 90-те години актрисата решава да се концентрира върху личния си живот. Това съвпада с брака ѝ с медийния магнат Тед Търнър, основател на Си Ен Ен и вицепрезидент на корпорацията “Тайм Уорнър”.

От самото начало на връзката им Тед има любовница. Джейн първо го напуска, но после се връща в семейния дом. С приливи и отливи третият ѝ брак продължава 10 години и тя го определя като щастлив. Но казва, че е напуснала Търнър заради “демоните, от които беше обладан”.

Макар вече да е обявила край на кинокариерата си, актрисата постоянно се връща на екрана, както в нашумялата комедия “Свекървище”, където си партнира с Дженифър Лопес.

На 79 години тя продължава да е все така популярна в света на седмото изкуство, а в момента блести в сериала “Грейс и Франки” .

През 2006 г. Фонда става лице на козметичната марка “Л’Ореал” на продуктите ѝ за подмладяване.

Доскоро актрисата живееше с музикалния продуцент Фред Пери, с когото споделя живота си от 2009 г. Освен всичко друго тя се занимава и с писане – под перото ѝ излязоха автобиографията “Джейн Фонда, моят живот” и “Прайм тайм: Възползвайте се пълноценно от живота си”, в която дава съвети за любовния и сексуалния живот на хората от третата възраст.

Източник: 24 часа

 

Може да харесате и