fbpx

Дядо Георги от Бенковски отбеляза 105-я си рожден ден! Вижте тайните на дълголетието

800

Вчера дядо Георги от село Бенковски отбеляза 105-ия си рожден ден. Той е ветеран от Втората световна война, участвал в битката при Драва в Унгария.

Старецът още помни как се е скрил зад ограда и така се е спасил от стрелбата на минохвъргачките, докато с каруца е карал лекарства на фронта.

От 7 до 27-годишна възраст дядо Георги е бил овчар, а след войната е работил в училището в Бенковски. Той разкри кои са любимите му ястия – яйца по панагюрски и френковица – доматена каша. Обича и попара, тлъсто агнешко месо и овче прясно и кисело мляко.

На закуска хапва 2 филийки хляб със сланина и чай. Всеки ден яде лимони със захар, настъргани моркови с мед и покълнали житни зародиши, които сам си приготвя. И яйцата, и лимоните са от личното стопанство на столетника, за което той собственоръчно продължава се грижи.

„На лошото винаги отговарям с хубаво“, издаде философията на дълголетието си дядо Георги.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов го поздрави за юбилея и обеща следващата седмица, преди Великден, да подреже дръвчетата в градината му.

„Да ме задминете по години, дано цяла България да е щастлива, да няма болести и децата да са здрави.“, пожела дядо Георги на гостите си.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори