fbpx

Двама нападнали ченгета, за да помогнат на авер да избяга

2 106

Двама мъже от Лом бяха осъдени условно за възпрепятстване и нападение на служители на реда, Пише BulNews.bg.

Целта на мъжагите била да помогнат на свой приятел, който бил арестуван и затворен в патрулката, да избяга от правосъдието.

Аверът им пък бил хванат за редица домови кражби. Екшънът се разиграл на 23 декември миналата година, но районният съд в Лом едва сега излезе с решение по случая.

К.М.А. и Н.К.М. се опитали да възпрепятстват полицаите да закопчят приятеля им. Униформените нахълтали в дома на двамата подсъдими около 6 часа сутринта по време на специализирана полицейска операция по линия „противодействие на битовата престъпност“.

Целта им била да арестуват С.М.Б., който бил извършител на множество домови кражби. В лицето на подсъдимите униформените обаче срещнали неочакван гневен отпор. Въпреки атаката ченгетата щракнали белезниците на крадеца и го натикали в патрулката. Заради нападението на К.М.А. и Н.К.М. крадецът успял да се измъкне от полицейския автомобил и избягал.

По време на разправията с ченгетата К.М.А. ударил с юмрук в главата единия полицай, за което получил условна присъда от една година.

Аверът му Н.К.М. пък бил осъден на пробация за една година и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на година. От документите по делото не става ясно кога и как е заловен подопечния С.Б., нито каква е неговата участ.

Присъдата подлежи на обжалване пред окръжния съд в Монтана.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...