fbpx

Добри хора спасиха малка сърна от жестока смърт в София!

686

Цяла София се чуди и мае как да помогне на диво животно, попаднало в беда в столичния квартал Бояна.

Бдителен столичанин е заснел малко сърне, което е потънало цялото в кал и се е сгушило на тротоара до една сграда, предаде БЛИЦ.

"Квартал Бояна, Снимката е направена от фейсбук профил Tsvetelin Ivanov-Tigara‎ , той моли за помощ, защото от един час, от 112 му отказват съдействие", пише мъжът, който по-късно добавя, че случаят е поет от организацията "Дивите Животни".

Добри хора спасиха малка сърна от жестока смърт в София!

По-късно авторът на снимката публикува нов пост, от който става ясна съдбата на сърната.

"Здравейте аз съм човека спасил тази беззащитна животинка от една лоша и мъчителна смърт от 3 бездомни кучета. Благодаря на многото хора който ми писаха за помощ ,парична и за отглеждане в горски среди. Благодаря на хората от 112 ,на полицията , на зоо полицията и горските и на дивите животни за адекватната реакция което имаха. На сърната е направена операция от 8 те дупки по шията който имаше и всичко за сега е наред с нея.", пише той.

Добри хора спасиха малка сърна от жестока смърт в София!

Припомняме, че това не е първият случай, в който хората се наемат да помогнат на диви животни. Преди дни в цялата страна хора приютяваха премръзнали щъркели, за да ги спасят от сигурна гибел. Вчера пък доброволци се качиха в Осоговската планина, за да помогнат на бедстващи коне.

Още статии в тази категория