fbpx

Днес е голям християнски празник

Третата неделя на Великия пост е Кръстопоклонна неделя. По този повод във всички епархии на Българската православна църква се отслужва света Василиева Литургия.

От олтара на храмовете се изнася Светия Кръст за благословение и поклонение на християните.

За имен ден черпи Нели – древногръцко име, което означава светла, обяснява sanovnik.bg. Жените с това име празнуват имен ден на Кръстопоклонна неделя.

Нели се отличава с любопитство и чаровност. Тези жени нямат врагове и рядко влизат в конфликт с останалите хора. Нели се увлича в изследователката дейност. В брака си жените с това име са много горделиви и ревниви.

В софийския храм “Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен”, от 9.00 часа, Архиерейска света Литургия, с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, ще оглави Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит. Вечерта от 17.00 часа епископ Поликарп ще оглави Архиерейска вечерня и ще бъде изнесена духовна беседа. Митрополит Серафим ще оглави Архиерейска света литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Гоце Делчев (Неврокоп). Началото е от 9.00 часа. На Кръстопоклонна неделя в ловешкия катедрален храм “Св. св. Кирил и Методий”, от 9.00 часа, Архиерейска света Литургия ще оглави Негово високопреосвщенство Лавчански митрополит Гавриил. В митрополитския храм “Св. вмчца Марина”, град Пловдив, от 9.00 часа, ще бъде отслужена архиерейска света Литургия.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x