fbpx

Депутатите приеха оставката на Цветан Цветанов

167

Без дебат в пленарна зала депутатите гласуваха оставката на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, с което прекратиха пълномощията му като народен представител.

Оставката бе гласувана в отсъствието на Цветанов от пленарната зала. „За” гласуваха 121 народни представители, 7 бяха „против“, а трима се въздържаха, съобщи bTV.

Цветан Цветанов напуска Народното събрание след замесване на името му в имотен скандал, причина за който стана придобит от него имот в София на цена, далеч по-ниска от пазарната. Той обаче запазва зам.-председателското си място в партията и остава начело на предизборния щаб.

На мястото на Цветанов в парламента влиза 27-годишният Георги Недев от Велико Търново, който трябва да положи клетва като народен представител. На парламентарните избори преди две години той е бил едва 11-и в листата на партията, но е спечелил около 2900 преференциални гласа.

Начело на парламентарната група на ГЕРБ застава председателят на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова. Все още не се знае обаче кой ще замести Цветанов в комисиите, в които той участва.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...