fbpx

ЦРУ започва разследване по случая Хашоги?

ЦРУ може да започне разследване на убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, предположи турският в. Сабах.

Изданието написа, че директорката на американската разузнавателна служба Джина Хаспел при посещението си в Турция е преслушала аудиозаписа, за който се предполага, че е запечатал последните мигове от живота на сътрудника на в. Вашингтон пост и критик на властта в консервативната близкоизточна монархия.

Хашоги бе убит в консулството на страната си. Саудитска Арабия призна за насилствената му смърт на 20 октомври (18 дни след неговото изчезване). Според информация на медии от югоизточната ни съседка останки от тялото на човека са били намерени в кладенец, намиращ се в резиденцията на дипломатическия представител. Турската полиция поиска от Рияд да получи достъп до жилището на консула и първоначално получи отказ. По-късно обаче саудитските власти дадоха разрешение.

Случаят Хашоги бе обсъден от турския президент Реджеп Ердоган и престолонаследника на арабското кралство Мохамед бин Салман вчера. В комюникето на Анкара се посочва, че отношенията на Турция със Саудитска Арабия ще останат на същото ниво, каквито бяха до 2 октомври.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x