fbpx

Борец загуби служебно, за да не играе срещу момиче

1 747

Млад борец предпочете да не се яви на мач и да загуби служебно, за да не му се налага да се бори с момиче в двубой за третото място на щатското първенство по борба в Колорадо, САЩ.

Брендан Джонстън трябвало да се изправи срещу Анхел Риос, едно от двете момичета, включени за пръв път в щатското гимназиално първенство. Пред „Денвър Поуст“ Брендан си призна, че ще му е много неловко да подхваща и да се боричка с момиче.

„Не ми се иска да правя с младо момиче това на тепиха, а и извън тепиха. Не се чувствам много удобно с някои неща от борбата с момиче, като физическия допир, който е основен в борбата, а също и агресивността“, каза Брендан Джонстън.

След отказването му Риос завърши четвърта в категория до 48 кг, а пета бе Джаслин Галегос. И двете спечелиха служебно мачовете си срещу Брендан, който не се яви на тепиха.

Статистиците на „Денвър Поуст“ провериха мачовете на Джонсън досега – оказа се, че в последната си година в гимназията“Класикал Академи“ той е спечелил 37 от общо 43 мача на тепиха, като пет от загубите му са служебни за неявяване, 4 от тях все срещу Риос.

„Борбата е нещо, с което се занимаваме, а не нещо, което сме ние самите. Има по-важни неща за мен от борбата“, обяви пред вестника Брендан, който така приключи участието си в гимназиалните първенства на щата.

„Това си е негово решение, щях да го разбера, ако беше по религиозни причини“, сподели щастливата мъжкарана Анхел Риос, която стана първото момиче в топ 3 в първенство по борба за момчета в щата. Тя се разплака след като съдията й вдигна победно ръката и се хвърли в прегръдките на треньора си.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x