Блондинки или брюнетки предпочитат мъжете

Кой цвят коса привлича мъжете най-много?

Повечето хора имат определен тип, който харесват.

Понякога факторите за привличане са свързани с косата, друг път с очите или някоя конкретна част на тялото. Що се отнася до това какъв цвят коса харесват мъжете, социалната мрежа Badoo е направила проучване, което отговаря на въпроса каква коса привлича мъжкото внимание.

В анкетата са взели участие повече от 2000 мъже, които трябвало да отговорят какъв цвят коса и очи предпочитат у жените. Oтговорът няма да се хареса на блондинките: 60% от мъжете казват, че харесват брюнетки със сини очи!

Една трета от мъжете намират кестенявата коса за най-привлекателна. 28,6% заявяват, че предпочитат черна коса. Това означава, че от всички анкетирани, 59,7% предпочитат жени с тъмна коса като цяло.

Когато става въпрос за жени с друг цвят на косата, 29,5% от мъжете предпочитат блондинките, а 8,8% харесват червенокосите.

Друго интересно заключение е, че мъжете не предпочитат прекалено слаби жени, които обикновено са сочени за еталон за красота. Мнозинството от анкетираните мъже признават, че харесват по-пищните форми, докато 10% твърдят, че предпочитат слаби жени. Едва 4,2% пък признават, че си падат по дами в плюс размер.

Предпочитанията на мъжете говорят, че мнозинството от тях предпочитат сините очи у дамите. Синьото печели с невероятните 40,2%, пише az-jenata.bg. Кафявите очи се нареждат на второ място с 29,2%. Зелените очи са на трето място със 17,5% и накрая са пъстрите с 13,1%.

 

Може да харесате и