fbpx

Бивш зам.-председател на КФН: Ралица Агайн има отговорност за фалита на ЗК „Олимпик“

Според икономистът и бивш зам.-председател на КФН Румен Гълъбинов фалитът на ЗК „Олимпик“ е прецедент, защото Комисията е колективен орган и всяка седмица има заседания, на които могат да се обсъдят евентуалните проблеми.

Гълъбинов обясни, че ресорът на Ралица Агайн е „Застрахователен надзор“ и съответно тя има отговорност за случилото се.

Аз съм един от създателите на Комисията за финансов надзор. Бях заместник-председател в първия мандат на комисията. При нас нямаше проблеми с комуникацията, както вчера заяви Ралица Агайн. Сега може и да има такъв проблем, не знам. Честно да си призная, не ми се е налагало да ходя при министри и в Народното събрание да давам сведения.

Той заяви, че трябва да се направи международно разследване на фалиралото дружество и да се разбере кои са собствениците.

Икономистът отбеляза, че не очаква драстичен скок в цената на застраховките „Гражданска отговорност“, защото през последната година сумата на полиците се е увеличила средно между 50 лева и 70 лева. 

Има рискови играчи в сектора на застраховките „Гражданска отговорност“, но има достатъчно възможности да не се допусне нов фалит, това обяви бившият зам.-председател на Комисията по финансов надзор (КФН) и икономист Румен Гълъбинов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„Предстои ни в рамките на кандидатстването за „Чакалнята на еврозоната“ още един преглед на финансовия сектор – банков и небанков. Това ще помогне да се заздрави финансовото здраве на застрахователните компании“, каза Гълъбинов.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x