Биткойнът поевтиня драстично през уикенда

Биткойнът поевтиня с 30% през уикенда, след като мащабът на блокчейн технологията, стояща зад него, не бе увеличен, както бе планирано, пише Profit.bg .

Виртуалната валута, която поскъпна с над 800% през тази година – до историческия си максимум от малко над 7 882 долара, загуби близо 30% от цената си през уикенда, по данни на CoinMarketCap.com, цитирани от Bloomberg.

Биткойн Кеш набира популярност заради по-големия мащаб на блокчейн технологията зад него, което прави трасакциите по-евтини и бързи от оригинала.

Така, след като в средата на миналата седмица общността около биткойна се отказа от плановете за увеличаване на мащаба на блокчейн технологията, много инвеститори погледнаха към по-големите блокове на Биткойн Кеш.

Волатилността, която се получи след това, е доста екстремна дори за стандартите на биткойн и идва в момент, в който редица институционални инвеститори започнаха да планират навлизане на пазара на виртуални валути.

Въпреки че мнозина финансови експерти наричат криптовалутите балон, биткойнът стана толкова голям, че вече ням как да бъде игнориран от WallStreet.

Въпреки че загуби 38 млрд. долара от пазарната си капитализация след ценовия срив, общата цена на биткойн възлиза на 101 млрд. долара.

Привържениците на ъпгрейда на биткойн технологията „сега прехвърлят подкрепата си към Биткойн Кеш“, казва Майк Кайамори, ръководител на базираната в Токио онлайн борса за криптовалути Quoine.

“Има паника относно това, което се случва. Хората не трябва да се паникьосват. Просто изчакайте събитията около двете криптовалути, докато не видим как ще се развият нещата“, казва експертът.

Резкият спад в цената на биткойн доведе и до поевтиняване на акциите на компании, развиващи дейност в сферaта на криптовалутите, като хонконгската PC Partner Group Ltd., която произвежда графични карти, подходящи за добиване на виртуални валути.

 

 

Може да харесате и