Българин държал в плен, пребивал и изнасилвал млада жена в Гърция

Българин е осъден на 10 години затвор в Гърция за трафик на хора и изнасилване. Подсъдимият е признат за виновен за това, че държал българка като робиня, като системно я пребивал и изнасилвал.

Присъстващите в съдебната зала посрещнаха присъдата с ръкопляскания, предаде БНР. Опитите на обвиняемия да представи деянието като недоразумение бяха отхвърлени от съда.

Прокуратурата доказа вината на българина за това, че е държал като робиня 26-годишна българска гражданка и системно е упражнявал насилие върху нея.

Потърпевшата заяви пред съда, че подсъдимият й е обещал работа в Гърция. След пристигането й я е заключил в контейнер в близост до град Килкис, като е позволявал само наблизо да работи през деня селскостопанска работа, но й е вземал парите.

Показания дадоха и клошари, които са живеели в близост до контейнера-затвор. Всяка вечер българката е била бита и изнасилвана от подсъдимия.

Драмата е продължила три месеца, след което жената е успяла да избяга до полицейския участък. След показанията й насилникът е задържан.

За да намали присъдата, подсъдимият призна, че е извършвал трафик на хора и изнасилване, но заяви, че не знаел, че това е престъпление.

Мъжът получи максималната възможна присъда от 10 години затвор и парична глоба от 12 хиляди евро.

 

Може да харесате и