fbpx

Българче стана най-младият златен медалист по математика в света

253

Той е от Бургас, казва се Лъчезар Томов на шест години е и все още ходи на детска градина.

Талантливото дете се завърна в родния си град след участие в Международна олимпиада по математика в Тайланд, където се е преборило с конкуренцията на 1500 участница от 21 страни. Лъчезар е един от общо 32-мата млади математици от 10 български града, които представиха достойно страната ни в Тайланд и превърнаха участието си в истински фурор, като спечелиха 6 купи – 3 шампионски и 3 вицешампионски, и 32 медала, от които 22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови.

Малкият шампион с гордост показва наградите си и споделя, че състезанието е било доста трудно, съобщава “Първите седем”.

Лъчезар участва по олимпиади и математически състезания от 5-годишен и вече има 14 спечелени медала. Семейството споделя още, че детето не ходи на уроци по математика, а с него се занимават само родителите му и дядо му, който дори не живее при него, в Бургас.

Като всяко дете, Лъчко обича, освен да решава задачи, да играе и да се забавлява, когато не е занимания в предучилищна група в ДГ „Ханс Кристиян Андерсен“ в Бургас.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...