Арестуваха полицейски шеф в Пловдив за телефонни измами

Заместникът-началникът на III РУП в Пловдив Стоян Павлов е в ареста за участие в схема за телефонни измами. Той е бил задържан от служители на Вътрешна сигурност.

Разследването на множеството ало измами под тепетата в последно време е установило, че в тях има замесен униформен. Само за няколко дни десетина пенсионери са изгорели с над 70 000 лева.

Директорът на полицията старши комисар Атанас Илков потвърди пред “24 часа” за ареста, но отказа подробности заради следствената тайна.

Според Трафикнюз във всичките случаи е бил използван един и същ сценарий. Възрастните получавали обаждане от мъж, който се представял за инспектор Христов. Той им съобщавал, че са набелязани от банда измамници, а полицията е по следите им.

Въпросният “инспектор” разпореждал на бабите и дядовците да хвърлят през балконите спестяванията си, за да се появят мошениците и да ги заловят. Жертвите разбирали, че са ужилени часове по-късно. Сред тях е и майка на полицай от III РУП.

В районното са шокирани, че зам.-шефът по прякор Палата е съучастник на телефонни измамници. Стоян Павлов е дългогодишен служител на МВР. Познават го като отговорен и дисциплиниран.

Първоначално е работел в сектор “Издирване”, а след това е бил назначен в III РУП. Там ръководи охранителния сектор. Преди 5 г. бяха опожарени неговият автомобил и този на съпругата му, която работи в пловдивския КАТ.

Източник: TrafficNews.bg

 

Може да харесате и