Анкета разкрива ще има ли кабинет „Борисов 3”

Вчера премиерът Бойко Борисов проведе срещи с представители на патриотичните формации, а предстоят срещи и с реформаторите, за да стане ясно, дали ще има нов кабинет в рамките на това Народно събрание.

Различни политически анализатори смятат, че премиерът е смекчил позицията си и тези срещи са предвестник за едно ново правителство. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов вдигна процентите за евентуално ново правителство на около 20% В същото време министри в оставка категорично отрекоха подобно развитие на ситуацията.

Както Novinite.EU писа, Владислав Горанов бе категоричен, че правителство с премиер Бойко Борисов ще бъде само след нови избори.

Заради тази обстановка от bTV пуснаха анкета, в която питат своите читатели дали очакват кабинет “Борисов 3”. От резултатите в допитването става ясно, че хората се готвят за нови избори, тъй като 50% не смятат, че ще има нов кабинет.

Въпреки това около 45% са на мнение, че може и да се случи подобен сценарий, като водещо в мнението на 29% са събитията от последните дни, други 16% подозират предварителен план.

* Резултатите са актуални към 12 часа

Може да харесате и