Никой не поема отговорност за избягалите затворници

До момента никой не е поел каквато и да е отговорност за бягството на двамата молдовци от затворническото общежитие в Стара Загора.

Все още не е ясно дори кога точно са изчезнали те. Василе Морару и Александр Хаджи са били на фитнес в събота около 12 ч., а липсата им е установена към 15.45 ч. – време, напълно достатъчно, за да успеят да се укрият, пише вестник Сега. Именно в района на открития фитнес те са счупили част от оградата и са избягали.

Двамата избягали са група от трима, арестувани и осъдени за обир на два банкомата в Казанлък и Стара Загора. Морару и Хаджи са прекарали близо година в ареста на Старозагорския затвор до получаване на окончателните си присъди от 4 години и 8 месеца. Първоначалната им присъда била от 7 години, но след пълни самопризнания тя била намалена. Заедно с третия задържан молдовец бегълците били преместени в затворническото общежитие от отворен тип преди седмица. И до момента не е ясно какво точно е наложило поставянето им при този лек режим. Двамата очаквали трансфер към затвора в София, където като чуждестранни граждани е трябвало да изтърпят присъдите си. Това е трябвало да стане тази седмица и затова остава въпросът защо е трябвало да бъдат местени в общежитието само за две седмици. Именно това време и това място те използвали, за да организират бягството. Малко преди бягството молдовците са имали среща със свои близки. Третият молдовец твърдял, че изобщо не е знаел нищо за плановете на сънародниците си.

В същото време МВР пусна снимки и описание на двамата. Морару (25 г.) е с ръст 176 см, нормално телосложение, пъстри очи, бяло лице, светла коса и правилен нос. В момента на бягството си е бил с къси панталони, бял потник и сини маратонки. Хаджи (31 г.). е с ръст от 173 см, нормално телосложение, кестенява коса, бяло овално лице, кафяви очи и правилен нос. Има белег от срязване под долната устна. Бил е облечен с къси панталони и черна тениска.

Следвайте ни в социалните медии