Крадец с 21 ефективни присъди се опита да задигне ракия и суджуци

Крадец, с 21 ефективни присъди зад гърба си, е задържан при опит да задигне от къща насред град Гурково два пръта луканки и две дамаджани от по 20 литра всяка с домашна ракия, пише “Монитор”.

До болка познатият на местните полицаи Янко Симеонов разбрал от съседи, че жилището е необитаемо от доста време, тъй като собствениците му заминали за продължително време при свои близки в Северна България и поръчали на комшийка да надзирава имота им.

„Информаторите“ обаче пропуснали да кажат на обирджията, че седмица преди да замине 43-годишната собственичка е сключила договор с частна охранителна фирма, която инсталирала камери и датчици.

36-годишният крадец е бил спипан натоварен със суджуците и двете дамаджани на излизане от служител на фирмата, който след като му поставил белезници е потърсил съдействие от местния полицейски участък призори на 28 януари.

По искане на наблюдаващия досъдебното производство прокурор от Казанлък районният съд е оставил домовия обирджия за постоянно в ареста. В съдебната зала Симеонов пробвал да пробута сърцераздирателна история за бедстващото си многодетно семейство и че всъщност храната била за шесте му малки деца. Той обаче бил „закован“ с уточняващ въпрос дали и домашната ракия е била за малчуганите. Мъжът не е обжалвал мярката и тя е влязла в сила.

Следвайте ни в социалните медии