Ето как изглежда жената, която спря захарта преди 28 години! (Снимки)

Популярното днес предизвикателство „21 дни без захар“ не е нищо в сравнение с начина на живот на Каролина Хартц от Австралия. Жената не е яла захар от цели 28 години и казва, че тя изобщо не й липсва.

Наскоро австралийката отпразнува 70-ия си рожден ден и изглежда повече от невероятно: изпъната кожа, здрава коса и сияещи очи. Каролина е пълна с енергия, плува, тича и обича да играе тенис.

Много малко хора на нейните години могат да се похвалят с такъв външен вид и самочувствие. А решението да се откаже от захарта за нея е едно от най-важните, които е взимала в живота си.

“С всяка година ставаме все по-стари, метаболизмът ни се забавя и става все по-трудно да се поддържаме във форма”, казва Каролина.

В родината й броят на хората с наднормено тегло се увеличава с всяка година. Кой е виновен за това – захарта и бързата храна, разбира се!

След 40-ата си година половината от населението на Земята спира да грижи за себе си. Каролина обаче решила да не се поддава на изкушението и да вземе живота си в свои ръце.

Така се отказала от всички продукти, които съдържат захар. В началото изобщо не й било лесно. Тя обожавала тестените изделия, газираните напитки и пържените картофки, но здравето и фигурата й били по-скъпи.

Най-трудно било в първите седмици. Госпожа Херц описва състоянието си като разпадане: натрапчивата идея да хапне нещо сладко я преследвала навсякъде.

Месец по-късно всичко станало доста по-лесно, а след известно време открила своя заместител на захарта – ксилитът. Той е висококалоричен, но не толкова много като захарта и не предизвиква повишение на глюкозата в кръвта.

Какво е получила Каролина срещу жертвата си? Тя е на 70 години, но се чувства като на 35. Не е ли това най-важното нещо? Всичките й приятелки се опитват да вземат пример от нея, за да изглеждат по-млади и здрави.

Австралийката признава, че след промяната в храненето, животът й се е изменил драстично: кожата й се стегнала, проблемите с косата и ноктите изчезнали и се е появила страшно много енергия. Наред с храненето, жената преразгледала и дневния си режим. Тя гледа да спи поне по 8 часа на денонощие.

А семейството й искрено се радва, че Каролина е намерила своя път в живота.

Следвайте ни в социалните медии