fbpx

Ако изборите за евродепутати бяха днес

Българският избирател гледа на изборите за Европейски парламент през призмата на вътрешнополитическите събития в държавата.

На въпрос: „Ако изборите за евродепутати се провеждат днес, за коя политическа сила бихте гласували?“ 35,1% отговарят за ГЕРБ при 35,3% през юли, 25,7% – БСП (28,9% през юли), 17,2% за Обединени патриоти (17,8% през юли), 12,1% – ДПС (15,2% през юли). За други биха гласували 4,5%, а 5,4% не са решили за коя партия да гласуват. Това сочат данните на „Барометър България“.

В края на октомври работата на Министерския съвет е одобрявана от 41% от българските граждани спрямо 44% през юли, а одобрението към Бойко Борисов е 37% спрямо 39% преди три месеца.

Според анализаторите от агенцията вероятно българите са имали очакване от премиера за по-твърда и решителна позиция по повод искането за оставка на заместника му Валери Симеонов. Балансираното поведение на Борисов във външнополитически план обаче влияе благоприятно на доверието в него.

Валери Симеонов губи одобрение – 11% от участниците в проучването посочват, че му се доверяват, а през юли те са били 13%.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x