fbpx

9 години затвор за бившия вицепрезидент на ФИФА Хуан Анхел Напут

Бившият шеф на южноамериканската футболна конфедерация и вицепрезидент на ФИФА Хуан Анхел Напут бе осъден на 9 години затвор заради ролята му в бурния скандал за корупция в световната централа  на ФИФА .

Присъдата на 60-годишния Напут бе издадена само седмица, след като бившият шеф на бразилския футбол Хосе Мария Марин беше вкаран в затвора за 4 години във връзка със същия случай.

„Има нужда от общо възпиране, защото имаше и може би все още има корупция в международния футбол“, каза федералният съдия Памела Чен на произнасянето на присъдата.

Напут, който някога беше глава на парагвайския футбол, е осъден също да плати глоба от 1 млн. долара и да върне 3,3 млн. долара подкупи, които е приел.

Той беше признат за виновен на 22 декември по три обвинения във връзка с отдаването на телевизионни и маркетингови права за големи събития в замяна на крупни рушвети.

В същия момент ФИФА оттегли заканата си да наложи наказание на футболната асоциация на Гана, след като правителството се отказа от намерението си да закрие централата.

Вместо това ще се работи с правителството и футболните власти, за да се създаде временна комисия, която да контролира новите избори за ръководни органи на асоциацията в края на март догодина.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x