fbpx

9 ежедневни навика, които подуват корема ти

1 828

Въпреки че може да има редица здравословни проблеми, свързани с редовното подуване на корема, има и някои прости, ежедневни навици, които може би имаш.

Ето кои са те!

1. Не дъвчеш правилно

Спомняш ли си, че като дете ти казваха да дъвчеш храната 30 пъти преди да преглътнеш? Въпреки че изглеждаше доста досадно по онова време, всъщност има много смисъл в това. Преглъщането на храната прекалено бързо може значително да допринесе за подуването на корема и да доведе до други храносмилателни проблеми. Дъвченето помага за механичното разграждане на храната и отделянето на храносмилателни ензими като амилаза в слюнката. Пренебрегването на този важен етап на храносмилане увеличава натиска върху останалата част от храносмилателния тракт, което означава, че храната може да остане по-дълго в червата, да ферментира и да се отделят газове.

Опитай се да дъвчеш храната си най-малко 20 пъти преди да преглътнеш.

2. Храниш се твърде бързо

Може да умираш от глад, но нахвърлянето върху храната ще те накарада съжаляваш за това по-късно. Вероятно ще поглъщаш повече въздух. Един от начините, който ще ти помогне да контролираш темпото на хранене е да оставяш приборите си на масата след всяка хапка.

Ето и останалите 7 навика, които подуват корема ти!!!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори