fbpx

7 неочаквани факти за любовта и отношенията, разкрити през последните години

2 456

Учените, в стремежа си да намерят отговори на всички въпроси, свързани с любовта, излязоха с наистина изненадващи изводи.

Общите митове са развенчани и ние трябва да приемем и използваме все повече и повече нови данни за отношенията.

Понякога съветите на учените са наистина полезни и ни помагат да намерим любовта или да ни помагат да запазим отношенията си от разпадане.

Открихме 7 нови психологически изследвания, които са полезни за тези, които искат да разберат какво е любовта.

Всичко зависи от първата целувка.

Проучване, проведено от Университета в Оксфорд, разкри , че първата целувка може да се използва за  оценка на аспектите на годността на потенциалния мъж или жена. По правило целувките се считат за много важни, когато става въпрос за дългосрочни взаимоотношения (особено за жените).

Резултатите показват, че първоначалната хипотеза, която гласи, че основната функция на целувките е да повиши нивата на възбуда, всъщност е погрешна.

Хората, които живеят един с друг повече от 25 години, развиват подобни черти на лицето.

Учените от университета в Мичиган са изучавали сближаването във външния вид на съпрузите. Резултатите показват, че след 25 години заедно, има увеличение на привидното сходство. Нещо повече, увеличаването на сходството се свързва с по-голямо семейно щастие.

Сред разясненията на този феномен, които бяха изследвани, се основават на теория за емоционална ефрезионация като обещаваща. Тази теория предполага, че емоционалните процеси произвеждат съдови промени, които се регулират от лицевата мускулатура.

ЕТО И ОСТАНАЛИТЕ НЕОЧАКВАНИ ФАКТИ ЗА ЛЮБОВТА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори