fbpx

69-годишен холандец заведе дело, за да намали възрастта си с 20 години

Emile Ratelband
608

Холандец, определящ себе си като “позитивен гуру”, започна съдебна битка за законната промяна на възрастта си, което би му помогнало в сайтовете за запознанства.

69-годишният Емил Рателбанд иска да смени рождената си дата от 11 март 1949 г. на 11 март 1969 г., сравнявайки промяната с това човек да се идентифицира като транссексуален.

“Живеем във време, в което човек може да смени името и пола си. Защо аз да не мога да реша да сменя възрастта си?” казва той, цитиран от BBC.

Местен съд в източния нидерландски град Арнем се очаква да се произнесе по делото в рамките на четири седмици.

От съда обаче са скептично настроени към искането на Рателбанд, тъй като, според тях, няма законен механизъм, който да позволява на човек да смени рождената си дата.

Рателбанд обаче твърди, че е обект на дискриминация заради възрастта си и че това се отразява на възможностите му за работа, както и на успеваемостта му в приложението за запознанства Tinder.
“Когато съм на 69 г., съм ограничен. Ако съм на 49 г., тогава мога да си купя нова къща, да карам различна кола. Мога да поемам повече работа,” казва той.

“Когато съм в Tinder и там пише, че съм на 69 г., не получавам отговори от никого. Когато съм на 49 г., с лицето, което имам, ще бъда в една луксозна позиция.”

Рателбанд твърди, че според неговите лекари, той има тялото на 45-годишен мъж и описва себе си като “млад Бог”.

Той също така казва, че ще се откаже от пенсията си, ако промени рождената си дата. Конституцията на Нидерландия забранява на работодателите да дискриминират хората по възраст.

Рателбанд е медийна личност, изнася мотивационни речи и е треньор по невролингвистично програмиране. Той озвучава един от героите в холандско-езичната версия на филма на Pixar „Колите 2“.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...