fbpx

6-то класници пребиха и се гавриха със своя съученичка във Варна

776

Ученици от аспаруховското училище “Любен Каравелов” блъскали и ритали 12-годишната Ишмие и се подигравали с нея. Записали всичко на клип. Прокуратурата разследва случая, а насилниците са предложени за наказание

За пореден случай на агресия между деца във Варна, пише “Нова Варна”.

Жертвата е 12-годишната Ишмие, която на 18 март е била нападната от няколко свои съученици от аспаруховското училище “Любен Каравелов”. Освен че са я били и блъскали, четири момичета и момчета са я карали да прави “неприлични неща”, съобщи за “Нова Варна” бабата на пострадалото момиче. Освен гаврите децата, които са от ромски произход, са записали случилото се на клип, който са разменяли помежду си.

След случката шестокласничката е в шок и отказва да ходи на училище. За инцидента е сезирана полицията, потвърдиха от пресцентъра на ОД на МВР. Документите по случая вече са предадени на Районната прокуратура във Варна, каза за “Нова Варна” говорителят на прокуратурата Вяра Алексиева. По думите ѝ във връзка със случая е направена и нарочна среща между заинтересованите институции – полиция, прокуратура, представители на училището, както и Агенцията за закрила на детето. Стана ясно, че насилниците вече са предложени за изключване от училището, както и че по случая работи инспектор от Детска педагогическа стая.

По препоръка на експертите от Закрила на детето в момента Ишмие посещава психиатър, който да ѝ помогне да преодолее шока от случилото се. До края на седмицата детето е спряно от училище, коментираха от семейството ѝ.

“Не изключвам тормозеното момиче да премине на индивидуален план на обучение”, коментира още Анна Конукова.

Харесайте страничката – Варна / Varna

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...