fbpx

6-те най-опасни туристически дестинации в света

Омръзнало ви е от популярни градове, които са пълни с тълпи от посетители? Търсите приключения и тръпка? Тогава тези дестинации са точно за вас. Но внимавайте – има съвсем реална опасност да не се върнете в добро състояние от тях… или изобщо да не се върнете, тъй като това са някои от най-опасните места в света.

Национален парк Мадиди, Боливия


На пръв поглед това място изглежда изключително живописно, но всъщност крие огромна опасност. Защо? Защото там расте най-отровната фауна в света. Контакт с което и да е от растенията води най-малко до обриви и сърбеж, а е възможно и до много по-сериозни проблеми. Дори и най-малката рана пък може за секунди да бъде инфектирана с тропически паразити.

Островът на змиите, Бразилия
Мястото е дом на най-отровните змии на планетата. Учени са установили, че там има по пет змии на квадратен метър. Не сме сигурни защо някои би искал да отиде на острова, но ако вие сте любител на влечугите, имайте предвид, че там е имало доста смъртни случаи.

Пустинята Данакил, Еритрея

Температурите там често достигат 50 градуса. Активни вулкани, гейзери, от които излизат токсични газове – трудно е да си представим по-брутален пейзаж. И все пак пустинята Данакил привлича множество смели туристи. Посещенията без местен гид обаче са строго забранени.

Долината на смъртта, Камчатка, Русия
Високата концентрация на токсични газове в този район е сериозна заплаха за всеки, който се осмели да го посети. Затова и там не вирее растителност и няма животни.

Езерото Натрон, Танзания
Пейзажът изглежда като от друга планета, но алкалното покритие на езерото унищожава всичко, което влезе в контакт с него. Можете да го видите отдалече, но изпаренията няма да ви позволят да му се насладите за дълго.

Атол Бикини, Маршалови острови


Нека райската гледка не ви заблуждава. На атола са извършвани много ядрени тестове и той е превърнат в земя на радиоактивни отпадъци, които могат да причинят рак и други болести.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x