fbpx

6 съвета как да се харесате на колегите си

Не е задължително да сте близки приятели с всички в офиса, но е полезно – за самите вас и за цялостната атмосфера – да имате добри отношения.

Работите с тези хора ежедневно, налага ви се да си помагате, зависите от тях и те от вас. Ако ви харесват, това ще улесни значително служебния ви живот.

От Money.com представят няколко начина, подкрепени от научни изследвания, чрез които можете да спечелите симпатиите на колегите си.

1. Бъдете открити

Споделяйте лична информация за себе си. Учени са установили, че хората, които го правят привличат по-голямо доверие от по-затворените личности. Разбира се, не говорим за твърде интимни неща, а по-скоро за интереси, хобита, пътувания и т.н.

2. Научете се да слушате

Не е важно само да прокарате своите идеи и виждания, а и да обръщате внимание на останалите, да показвате, че мнението им ви интересува.

3. Поставяйте се на мястото на другите

Това не е никак лесно особено ако човекът е съвсем различен от вас. Но така ще успеете да го разберете по-добре и да прецените какво трябва да е собственото ви държание, за да го спечелите на своя страна.

4. Правете комплименти, но… не твърде много. За всеки е важно работата му да бъде ценена. Прекаленото превъзнасяне обаче изглежда фалшиво.

5. Прекарвайте време с всички. Използвайте обедната почивка или тази за следобедно кафе, за да поговорите с колеги, с които пряката работа не ви свързва често. Не е голямо усилие от ваша страна, а пък поставя основата за продуктивни взаимоотношения.

6. Не забравяйте малките жестове. Може би ви е криво или имате лош ден. Това обаче не е причина да си го изкарвате на колегите. Не пропускайте да кажете „добро утро“, „довиждане“, „благодаря“. Питайте хората как са. Имиджът ви на приятен, любезен човек ще играе във ваша полза.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x