5-те най-често допускани грешки при суровоядството

Както се разбира от самото име, при суровоядството става въпрос за ядене на сурова храна. Тя не трябва да е от животински произход, не бива да е минала термична обработка или да е била замразявана. Ако е сушена, то това трябва да се е случи изцяло по естествен път.

С манията по здравословното хранене дойде бумът на вегетарианството, веганството и суровоядството. Хората приемат не само определен начин на хранене, но и философията, която идва с него.

Суровоядството обаче печели все повече и повече привърженици и набира сериозна популярност сред хора от всякакви възрасти. Ето и пет от най-често допусканите грешки при този тип хранене.

1. Прекалявате с ненакиснати ядки и сушени плодове, както и със суровите десерти – десертите са само за удоволствие, а не за нахранване.

2.Прекалявате с плодовете – продължителна консумация на големи количества плодове може да доведе до дефицити на минерали и здравословни проблеми в последствие.

3. Консумирате малко или почти никакви зеленолистни – те трябва да съставляват голяма част от менюто ви, за да избегнете дефицитите.

4. Съдите другите за начина им на хранене – какво значение има как се хранят останалите? Всички имаме глави на раменете си и носим отговорност за собственото си здраве.

5. Вманиачавате се – всякакви крайности са нездравословни и затова си позволявайте нещо готвено от време на време…

Може да харесате и