5 страхотни упражнения на стол

Как да ги изпълните

Упражненията със стол са лесни за изпълнение, но пък са много ефективни. Те помагат да стегнете най-вече коремните мускули, но и тези на бедрата и седалището.

Първото упражнение е за загрявка. За изпълнението му е нужно да седнете на стола и да започнете да вдигате последователно единия и другия крак. Като повдигате краката, свивайте ги в коляното като внимавате максимално да се долепят до корема. Направете 3 серии по 10 повторения с всеки крак.

Упражнения за корем, които да правите у дома

Второто упражнение е по-трудно. За да го изпълните, подпрете ръцете си на стола, както сте в седнало положение. Започнете да свивате и повдигате двата крака едновременно, придърпвайки ги максимално към корема. Упражнението ще натовари силно коремните, бедрените и седалищните мускули.

3 упражнения за бързо стягане на корема

Третото упражнение е енергично. Седнете на ръба на стола. Разкрачете крака. Свийте единия крак в коляното. С енергични махове на ръцете допирайте противоположния крак като редувате двата крака и двете ръце.

8 упражнения за офис гимнастика

Четвъртото упражнение е по-силово. За да го изпълните застанете с гръб към стола. Подпрете се с ръце на седалката му и отпуснете тежестта на тялото върху петите си. Краката са изпънати в коленете. Започнете да правите набирания на ръце върху стола зад гърба си. Упражнението стяга не само коремните мускули, но най-вече и тези на ръцете, бедрата и дупето.

Петото упражнение се прави като използвате собствената си тежест. Седнете на стола, който задължително трябва да е снабден с подлакътници, достатъчно здрави, за да ви издържи. Започнете да повдигате тялото си с ръце над стола. За да затрудните максимално упражнението, вдигнете и краката от пода. Така тежестта ще е изцяло върху ръцете ви.

Източник: az-jenata.bg

Може да харесате и