5 разлики между „възстановения” Galaxy Note 7 и оригиналния

В края на миналата седмица Samsung Electronics представи “възтановения” Galaxy Note 7. Както и се очакваше, смартфонът е пълно копие на своя предшественик. Едва ли не единстваната отлика от него е името.

Да разберем какво се случи с модела.

Батерия

Първата промяна в смартфона заслужава ясно споменаване. Тя е по-малка. Батерията на обновения Galaxy Note Fan Edition е с 10% по-малък капацитет – 3200 мАч, сравнено с предшественика. По този начин производителят е решил да елиминира риска от непредвидени детонации.

Процесор

Въпреки противоречивите слухове, Samsung промени конфигурацията на Galaxy Note Fan Edition, заменяйки процесор Snapdragon 820 с модел с индекс 821. По-съвременният чип осигурява на смартфона сериозен ръст на производителността, което несъмнено ще привлече нови потребители.

Логотип

Дали забелязахте това? Samsung действително се е решила на нещо, което мнозина отричаха. Тя е елиминирала фирмения логотип от предния панел на Galaxy Note Fan Edition. Най-накрая смартфонът ще престане да бъде мобилен рекламен банер. Сега на същото място има зееща пустота, която придава на устройството чар.

Надписът Fan Edition е разположен на гръбчето.

Интерфейс

Новият Galaxy Note Fan Edition използва същия интерфейс, с който ни бяха представени Galaxy S8 и S8+. Samsung Experience – точно така са назовали фирмената разработка – тя се отличава от TouchWiz и предлага на потребителите по-високо бързодействие, приятен за очите дизайн и суперширок набор от функционални възможности.

Bixby

Гласовият ассистент Bixby, който до неотдавна беше ексклузивна съставка на Galaxy S8, също ще бъде достъпен на собствениците на фенския смартфон. Въпреки някои проблеми, които помощникът изпитва с разпознаването на речта, няма съмнение, че в близко бъдеще Samsung ще коригира съществуващите недостатъци и ще предложи Bixby на международния пазар.

Може да харесате и