fbpx

327 полицаи охраняват изборите в област Сливен

143
Охраната на изборните помещения през изминалата нощ в Сливенско протече нормално. Към 07.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, съобщиха от ОДМВР-Сливен. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 327 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона. Охраняват се 304 СИК и една мобилна. Полицейски екипи ще извършват транспортирането на бюлетините от СИК към РИК.
660_0516c75b21eae2a24f54adf09b5de5ab

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Сливен издават и в днешния ден от 08.30 до 19.30 часа удостоверения на граждани, изгубили , откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. От започване на издаването на удостоверения на 1 ноември до вчера в сектор „БДС” са издавени 33 удостоверения за гласуване- 19 в Сливен, 6 в Котел и 8 в Твърдица.

В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. В МВР работят открити линии за получаване на сигнали от граждани.

На тел. 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: [email protected] ще се приемат информации свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

Източник: http://pik.bg/

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори