31-годишен мъж отиде да изтегли 180 бона от банка в Пловдив, арестуваха го

Към момента към наказателна отговорност за две престъпления е привлечен 31 – годишен български гражданин, живущ в гр. Сопот, за това, че:

 

–  На 28.09.2017 г. в гр.Пловдив, чрез използване на документ с невярно съдържание – Заявка за теглене на суми в брой до “Райфайзен банк” ЕАД и използване на неистински документ- Пълномощно с дата 24.04.2017 г., с посочен за упълномощител гръцки гражданин, е направил опит да получи без правно основание чуждо движимо имущество- пари в размер на 180 000 лева, собственост на гръцкия гражданин, с намерение да ги присвои, като документната измама е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай и като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Както и за това, че на 29.09.2017 г., в гр.Сопот, обл. Пловдив, без надлежно разрешително, е държал високорискови наркотични вещества- амфетамин- 0,314 гр. и марихуана- 0,456 гр., с цел разпространение.

Понастоящем обвиняемият Д.В. е задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, взета днес от Окръжен съд – Пловдив по искане на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Разследването продължава.

Може да харесате и