3 вида майки, които е най-вероятно да отгледат бъдещ убиец

Експерти по криминология от Университета в Бирмингам са анализирали съществуващи случаи на убийства и са стигнали до заключението, че има 3 типа майки, които е най-вероятно да отгледат убийци. Родителското поведение на майката има пряка връзка с престъпната природа на децата й, категорични са учените.

“Майките на Фред Уест, Робърт Блек, Йоаким Кничала, Лежек Пекеласки и Ричард Куклински са създали среда, в която бруталността е ежедневие. Те активно са злоупотребявали или пренебрегвали децата си, изграждайки изкривена ценностна система, в която ненормалното се превръща в нормално”, заявява д-р Елизабет Ярдли, цитирана от Independent.

Според нея всяка една от тези майки попада в някоя от трите категории заради социално обусловените предразсъдъци, че отглеждането на децата е личен въпрос, за който не се говори открито. “Личното пространство може да е нещо много ценно за семеството. Понякога обаче то се превръща в параван, зад който се разиграват насилие, тормоз, пренебрегване и отричане и това се развива като идеалната среда за отглеждането на убиец”, допълва тя.

Анти майки

Тези жени обикновено сами са били жертва на насилие, тормоз и злоупотреби в детството си, което не им е позволило да си създадат представа за нормален, здравословен и щастлив семеен живот. Макар повечето жени, жертва на насилие, да успяват в последствие да имат нормални семейства, в своята надежда да си върнат контрола, който им е липсвал като деца, някои пресъздават детските си изживявания като възрастни и се превръщат в агресорите, които винаги са ненавиждали.

Свръх майки

За свръх майките проблемите започват и се крият извън дома, тъй като те обикновено идват от традиционни и стабилни семейства. Те са майки-орлици, защитаващи и бдящи ожесточено над децата си. Те държат външния свят настрана, ограбвайки децата от опита на откривателството и здравословното приемане на реалността.

Пасивни майки

Пасивните майки живеят в страх да не бъдат съдени от обществото. Тихи, безлични и унили по характер, когато детето им започне да има морално укоримо поведение в училище или след това, тези майки реагират чрез отрицание. Те замитат проблемите под килима, преструвайки се, че не съществуват, и чакат всичко да отмине от само себе си.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via