fbpx

3 признака,че имате нужда от отпуск

9 144

На всички ни се иска да сме перфектни в работата си и да изпълнявате задълженията си както трябва.

Има редица хора, които поставят работата на първо място и често се нагърбват с куп ангажименти, защото това им харесва. Няма нищо лошо да работим усилено и да обичаме работата си, но понякога преумората си казва думата и трябва да поспрем за малко.

Ако и вие сте от рабохотолиците, вижте 3 признака, че се нуждаете от почивка и отпуск и не ги пренебрегвайте!

1.Не смогвате да се справите с всичките си задължения

Ако не успявате да се справите с всички поставени задачи( които понякога и самите вие умишлено приемате) и колкото и да се трудите все нещо остава, значи ви трябва пауза, за да не се изтощите напълно. Дайте си малко почивка за да възстановите силите си.

2.Изнервени и напрегнати сте

Ако вършите сто неща накуп и все пак не усещате, че сте уморени, това не значи, че всичко е наред. В случай, че постоянно усещате нерви и напрежение и сякаш нещо ви тежи, това е признак, че трябва да се отпуснете и да си вземете почивка, ако не искате да се разболеете или да си докарате други проблеми.

3. Почти не спите

Ако сте се заели с работата до краен предел и почти не отделяте време за сън и вършите част от служебните и задължения до късно през нощта, това ще се отрази зле на здравето ви. Ето защо е най-добре да си вземете поне 3,4 почивни дни и да се наспите добре, иначе няма да издържите дълго.

Автор: Линда Николова

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори