Иван Портних: Това е само І етап от проекта за създаване на паркова зона в района.

Иван Портних: Това е само І етап от проекта за създаване на паркова зона в района.

d885621378a44bcf9bbeff0e8efd6c7e

Спортна площадка с фитнес на открито и 2 игрища бяха открити официално в присъствието на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на земеделието и храните – Лиляна Павлова и Десислава Танева, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и районните кметове на “Младост” и “Вл. Варненчик” – Христо Христов и Николай Костадинов. Съоръжението е в кв. “Възраждане” – срещу блоковете 20, 21 и 22.

“Това е първи етап от проекта за създаване на паркова зона във “Възраждане”. Изградена е съвременна площадка за стрийтфитнес, футболно игрище, второ многофункционално игрище. През есента зоната ще бъде превърната в съвременен парк със спортни съоръжения и с кътове за отдих. Такава ни е амбицията за всички райони, да създаваме зони за рекреация. След консултация със специалисти сме осигурили най-подходящите уреди за фитнес на открито. Най-малките варненци ще имат възможност да си играят в европейски условия. Ще реализираме такъв проект и за по-големите жители на Варна”, каза Иван Портних.

Кметът ще говори с директори на варненските училища тези площадки да се използват в учебно време като част от подготвителния процес. А в извънучебно време и почивните дни съоръженията ще са достъпни за всички. Те ще са с осветление.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СТОЯН ПАСЕВ лично изпробва възможностите, които дава площадката за стрийтфитнес.

“Целият проект с футболното игрище, многофункционалното игрище, фитнеса на открито, с довеждащата инфраструктура е около 780 000 лв. Тук имаше сериозна нужда от изравняване на терена. Бяхме поели анжажимент в тази зона да създадем място за спорт и отдих. Работим по програма, която ще се случи във всички райони в града. Има проблеми с изчистване на собствеността при реализирането на един такъв проект. Надявам се, че варненци ще оценят придобивката и ще пазят. Но има и охранителни камери, които ще позволят евентуално бързо да установяваме самоличността на вандалите”, добави кметът.

Източник: Черно море

Следвайте ни в социалните медии