fbpx

12 неща, които се случват с тялото ви, ако приемате рибено масло всеки ден

977

Според Световната здравна организация около 1/3 от всички смъртни случаи са свързани със сърдечно-съдови заболявания.

Повечето жители на Русия обаче никога не са чували за проблемите, свързани със сърцето. Тайната е в продукт, за който всички са чували – рибено масло. Рибеното масло съдържа незаменими мастни киселини като омега-3 и омега-6, които спомагат за поддържането на здравето на сърцето и сърдечните съдовете.

Решихме да разберем повече за тялото ни и да научим за някои невероятни ефекти, които рибеното масло може да ни даде, ако го приемаме редовно.

1. Рискът от сърдечни заболявания ще намалее

Изброяването на здравословните свойства на рибеното масло винаги започва с положителния му ефект върху нивото на холестерола в тялото – количеството на “вредните” холестеролни капки. Мастните омега-3 и омега-6 киселини, които се съдържат в рибеното масло, намаляват риска от сърдечни заболявания, тъй като нивото на триглицеридите пада, появата на плака върху вътрешността на артериите се разсейва и кръвното налягане намалява.

2. Мисленето ще стане по-бързо и по-гъвкаво

Омега-3 и докозахексаенова киселина, поддържа клетъчните мембрани здрави и укрепва връзките на нервните клетки. Тези причини ни позволяват да използваме рибеното масло като начин за предотвратяване на болестта на Алцхаймер.

Многобройни проучвания също показват, че рибното масло стимулира мозъчната функция и подобрява реакционното време, по-високите мозъчни функции и скоростта на вземане на решения.

Вижте цялата статия ТУК!

Може да харесате и