fbpx

11 присъди присъди за ромите биячи от Асеновград

376

Пет ефективни и шест условни присъди получиха 11-те мъже, които през лятото нападнаха и биха деца от отбора по кану-каяк в Асеновград.

Делото се гледаше днес по съкратената процедура.

Най-голямата присъда е година и половина затвор. Останалите бяха осъдени на една година лишаване от свобода, двама – на 10 месеца затвор. 11-те мъже признаха че са били децата и казаха, че съжаляват. За шестима от тях прокуратурата поиска условни присъди, а за останалите петима затвор от една до четири години и половина, стана ясно от изказването на Венелин Савов от Районната прокуратура в Асеновград.

В съдебната зала бяха показани брадвите, лопатите и дъските, с които са били нападнати децата и треньорите им. Единият от битите треньори – Иван Чорлов,, е призован по делото само като свидетел, но не и като потърпевш.

Йордан Тодоров е бащата, чиито две деца бяха бити. Той иска мъжете да бъдат съдени не за хулиганство, а за опит за убийство.

Оказа се, че част от подсъдимите са завели контрадело срещу децата с обвинение, че те са ги нападнали и пребили.

Битите деца си тръгнаха от съда разочаровани, а прокуратурата каза, че все още не е решила, дали ще обжалва. Решението на съда в Асеновград не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори