fbpx

10 невероятни дестинации, които си заслужават

Това неповторимо време от годината, когато лятната зеленина отстъпва място на живописна мозайка от жълто, оранжево и червено, непоносимите горещини остават само спомен, всичко става някак по-спокойно, по-уютно, по-свежо – есента.

С неповторимите си багри тя е вдъхновение за артистичните натури и носи вълшебна наслада за сетивата. Ето 10 дестинации, където можете перфектно да усетите магията на сезона!

1. Киото, Япония

Началото на ноември е най-доброто време, за да видите фантастичните есенни корони на дърветата, които обграждат японските езера и пагоди. Есенните листа са също толкова впечатляващи, колкото и цъфналите вишни през пролетта. Кленовете и гинко билоба са особено красиви това време на годината.

2. Бавария, Германия

Гъстите гори в Германия са най-впечатляващи през есента, когато ярки червени и оранжеви багри обвиват красивите замъци и върховете на Алпите.

3. Ню Йорк, САЩ

Със синьо небе и приятен хлад, есента е фантастично време на годината за кратка почивка в Ню Йорк. Златистият блясък на Central Park на фона на впечатляващите небостъргачи създава неповторима гледка.

4. Прага, Чехия

Есента донася спокойствие по улиците на Прага. Тълпите туристи намаляват и меката светлина на новия сезон сякаш забавя темпото на града. Красивите сгради в комбинация с цветните есенни са гледка, която спира дъха.

5. Котсуолдс, Великобритания

Хълмистият район Котсуолдс е добре известен с красивата си природа, но есенните цветове добавят още една щипка очарование към малките традиционни къщички и калдъръмените улички.

6. Лейк Дистрикт, Великобритания

Есента в Лейк Дистрикт е невероятно красива, особено в дните, когато слънцето грее. В тези мигове не е трудно да разбереш защо районът е вдъхновение за много поети и артисти.

7. Тоскана, Италия

С неповторима мозайка от разноцветна природа, нова реколта вино и сезонни пазари, есенна Тоскана е неповторимо привлекателна. Златното сияние на залеза, което обгръща полетата, е направо хипнотизиращо.

8. Лугано, Швейцария

Лугано, разположен в южната част на Швейцария, граничеща с Италия, край брега на едноименното езеро и под сянката на красивите Алпи, е една от най-живописните есенни дестинации.

9. Ню Инглънд, САЩ

Есенните багри обхващат целия район на Ню Инглънд и го превръщат в красива приказка. В комбинация със свежите температури, това е най-доброто време от годината за туристите и алпинистите, които могат да се насладят на невероятни гледки.

10. Карпатите, Румъния

Всеки октомври пейзажът, заобикалящ Карпатите в съседна Румъния, се залива с разноцветни есенни багри и създава наистина спиращи дъха гледки.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x