fbpx

10 хранителни навика за поддържане на форма без диети

Изследване, публикувано в списанието на рецензирани, американски психолози, установява, че в краткосрочен план диета всъщност не води до подобряване на тегло и здраве за най-много хора.

Освен това в проучванията е установено,  че диетата сред здравите хора, ако се прави, за да останат здрави, може в действителност да бъде вредна.

Препоръчваме промени в начина на живот, включително промени в хранителните навици, като начин да останете здрави и финни.

1. Яжте бавно и дъвчете добре

Едно  проучване установи, че хората, които ядат бързо, също наддават на тегло по-бързо от тези, които ядат бавно. Храненето бавно и дъвченето ще ви накарат да се чувствате заситени, дори когато сте яли по-малко. За да влезете в навика да ядете бавно, можете да започнете с броене на това колко пъти сте сдъфкали всяка хапка и постепенно да увеличавате броя, ако чувствате, че не сте достатъчно дъвчещи.

2. Редовно пийте вода

Питейната вода е от съществено значение за здравето. Питейната вода преди хранене също може да ви помогне да отслабнете, като се чувствате заситени, така че няма да консумирате излишните калории.

Едно  проучване установи, че хората, които са пили половин литър вода 30 минути преди хранене, ядът по-малко от тези, които не го правят. Проучването, което обхваща период от 12 седмици, заключи, че тестовите субекти, които пият вода преди хранене, са загубили 44% повече тегло в сравнение с тези, които не са го направили.

3. Сервирайте нездравословната храна в червени чинии

Това може да изглежда странно, но  експериментът установи, че хората пият по-малко от червените чаши и ядът по-малко от червено оцветени чинии, в сравнение с когато са били сервирани едно и също нещо на синьо оцветени чаши и чинии. Вероятна причина за това може да бъде, че възприемаме червения цвят като сигнал за спиране.

ВИЖТЕ ТУК ОСТАНАЛИТЕ НАВИЦИ, С КОЙТО ДА ТОПИТЕ КИЛОГРАМИ БЕЗ ДИЕТИ!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x