Язовирът край село Тутраканци е прелял

Язовирът край провадийското село Тутраканци е прелял и водата вече прехвърля стената. Мобилизирани са групи, които пътуват към мястото. Гражданска защита е уведомена.

9 от крайните къщи в провадийското село Тутраканци са наводнени от придошлата вода от близкия язовир, който преля, и се е наложило хората да бъдат евакуирани.

Повечето от семействата са успели да вземат част от покъщнината си и домашните си животни и са преместени в по-високата част на селото, където водата не може да достигне.

На мястото са изпратени спасителни екипи. Прокопава се канал между придошлата вода и близката река, който да поеме водите.

Язовир Тутраканци прелива и започва евакуирането на жителите на едноименното село, съобщи за БТА кметът на община Провадия Филчо Филев. По думите му заради този проблем е обявено частично бедствено положение. На място са екипи на полицията и дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Селото е като вилна зона за Провадия и макар че регистрираните в него са малко, трябва да бъдат евакуирани около 300 души, допълни Филев. Според него хората няма да имат проблеми, тъй като ще има къде да отседнат.

Следвайте ни в социалните медии