Шоуто за рождения ден на влогърка отне живота на трима

Екатерина Диденко кани 20 души на тържество по случай 29-годишния си рожден ден. Това, което е замислила младата рускиня като ефектно шоу, в крайна сметка е с цената на три човешки живота и седем души с тежки изгаряния.

Празникът се състои в една от обществените бани в руската столица, където в един от басейните бива изсипан 25 кг сух лед, като идеята е да бъде създадено ефектно димно шоу. След това някои от гостите, без да се замислят за последствията, скачат в басейна със сух лед, който буквално прогаря кожата им.

Трима от посетителите, сред които и съпругът на Диденко и баща на двете им деца, издъхват в резултат от белодробен оток по-късно в болницата. Останалите седем души са без опасност за живота, но са с тежки химически изгаряния по цялото тяло.

Т.нар. сух лед е популярното име на твърдото агрегатно състояние на въглеродния диоксид. Обикновено се използва като временен охладител. Сухият лед се превръща в газ под атмосферното налягане. Неговата сублимация и утаяване става при -78.5°C. Следователно, освен че кожата може да замръзне, той може да причини и сериозни химически изгаряния. В затворени пространства може да предизвика задушаване, тъй като освобождава въглероден диоксид.

https://www.instagram.com/p/B9HccidhVuz/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B9UU1yvhUGU/?utm_source=ig_embed

 

Следвайте ни в социалните медии